O nouă reflexie de Doi la puterea Noi

Ideile sunt reflexii ale unei realități potențiale ce strălucește în grădina imaginației și creativității fiecăruia dintre noi. Aceste reflexii pot avea o intensitate mai mare sau mai mică, pot fi de scurtă sau lungă durată, pot fi împiedicate sau proiectate în viața reală în multe feluri.

Ideea de “Doi la puterea Noi” a strălucit ceva vreme în urmă pe firmamentul Asociației noastre și mulți – furnizori de servicii sociale din zona publică și privată, specialiști implicați, beneficiari și familiile lor, formatori de opinie, decidenți,  – au admirat și aplaudat ideea văzută în proiecte, pliante, spațiu virtual, viața reală…

După ceva timp de la această idee…iată că ea prinde contur și în imediata noastră apropiere și, se alcătuiește într-un nou spectacol: un nou “Doi” cu putere de “Noi” într-o combinație de public-privat cu oameni speciali în scenă, scena Județului și Municipiului Tulcea.

Așa că.. “Doi”, la un ceai și un dulce, ne-am adunat să vorbim, să ne cunoaștem, să ne recunoaștem, să visăm împreună la ce și cum ar fi mai bine să adunăm “doiul” și să ni-l asumăm la puterea “noi”.

A fost minunat să vorbim de provocări dar și de reușite, să oftăm dar mai mult să zâmbim, să evităm “nu, niciodată, deloc, nimeni, nu se poate” ci să  vorbim de “da, desigur, oricând, putem, dorim, învățăm, sperăm, credem, viitor, mai mult, mai bine, mai frumos, mai mulți”.

Echipele  Centrului “PauzeScurte” și  “Centrului de recuperare și reabilitare pentru copilul cu handicap” din cadrul DGASPC Tulcea au făcut un prim pas înspre un parteneriat de suflet între specialiști cu multă pasiune, în primul rând pentru a ne fortifica și încuraja fiecare dintre noi, ca mai apoi să devenim o resursă mai puternică și mai eficientă pentru copiii cu handicap și familiile acestora din Municipiul și Județul Tulcea.

La acest drum pe care îl facem avem nevoie de ajutor, de înțelegere, de sprijinul celor ce ne urmăresc și cred în experiența, profesionalismul și bunele noastre intenții, pentru a realiza lucruri mai mari în viitor.

Se caută voluntari, e nevoie de resurse dar…suntem aici și vrem să fim de folos celor din jur în zona noastră de intervenție.

O nouă reflexie de Doi la puterea Noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *